Jobb idők

Rengetegszer említettem már Nektek, hogy kifejezetten rajongok a jól berendezett filmekért, maga a szakma is nagyon érdekel egyébként, bár az köztudott, hogy a filmipar nem annyira simogató. Az egyik nagy kedvencemet mutatnám most meg, ahol nem csupán a berendezés fogott meg, maga a film is elképesztő!

Pamela Adlon és a Better things!

Ez egy ( HBO-n is futó) sorozat és valamiért azt gondolom, hogy pasik nem igazán kattannak rá, nekik ez egy fura látószög lehet, nekem az egyik top élményem. A nő egész házát el tudnám mondani részleteiben, és atyaég, valaki abban a házban ott lakik a forgatások végeztével! Egy egyedülálló anya életét mutatja meg, 3 gyerekkel, midlife crisis-es autóvásárlással :

Ez az autó egy őrület volt!!!!

Egyáltalán nem szokványos módon, szétröhögöd, szétbőgöd magad, a terek pedig gyönyörűek!!! Külön érdekesség, hogy nemcsak főszereplője a filmnek, hanem rendezője is, valamint a story alapja bőven tartalmazza Pamela életét.

Tragikomédia.

Extra érzés benne az, hogy azok a szituációk, amiket normál esetben összeomlásként élnénk meg, itt humorral és iróniával, alapos átgondoltsággal, lazasággal vannak kezelve. És rohadt jól. Semmi prüdéria, elég puritán és ettől még életszerűbb, álszentek lennénk ha azt mondanánk, nincsenek otthon ilyen jelenségek (na jó, csak a magam nevében beszélek).

Apukám azt mondta, mindig Én jutottam az eszébe a csajról-hát, remélem nem az orákulum szólt belőle. Akinek nincs gyereke, szerintem inkább ne nézze meg, mert akkor nem is lesz..

De akkor még mindig ott az az opció, hogy hang levesz és csak nézed, Én úgy is imádnám.

Asszem megint neki is kezdek.