Csak Karácsony?⭐️?⭐️?

Ahogy a lakberendezésben, úgy az élet minden területén próbálok arra törekedni, hogy ne pazaroljak. Hogy ne próbáljam magamat úgy boldoggá tenni, hogy veszek valamit. Ez iszonyatosan nehéz, sajnos a fogyasztói társadalom ebből nagyon keveset észlel, a covid pedig szuperül rájátszott a vásárlásokra, a gyors és könnyen megszerezhető örömforrásokra. Ez hosszú távon nemcsak azért rossz, mert rengeteg szemetet halmozunk fel és szennyezzük a környezetet az ide-oda szállításokkal. Egy másik nagyon rossz velejárója, hogy gyorsan elszáll az egész és mi megint elunjuk magunkat, nem lettünk többek, nem segítenek a mindennapokban.Idén sokat gondolkodtam a gyerekek ajándékán, valamiért most nem volt semmilyen konkrét kérésük. Ez kicsit könnyebbé tette a döntést, de még így is nagyon be voltam tőle rezelve.

Karácsony ház, Gödöllő, játék-asztal!!

Közös megegyezés képpen a gyerekeknek a fa alatt élmények voltak, egyetlen darab társasjátékkal, amire egyébként mindannyian vágytunk, tudtunk vele együtt lenni, a rengeteg generáció egy programban. Ismerem a gyerekeimet, tudom, hogy az utazás és a mozgásos dolgok nagyon nagy élményt jelentenek, amivel aztán nagyon sokáig elvannak, de az emlékükkel leginkább: örökre. Magamon is észrevettem, hogy egy jó élmény aztán később segít a dugóban, a főzés közben, de egy nehezebb döntés meghozatalánál is. Mert feltöltött, mert adott valamit. 

Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen ajándék nem mindenkinek való, egy kisebb gyerek, aki nagyon várja az ajándékokat, vagy egy másik, akinek konkrét elképzelése van arról, hogy mit szeretne, talán nagy csalódás lenne egy több napos utazás. Iszonyatosan izgultam, de képzeljétek, jól sikerült!Nem voltak csalódottak, most is azt tervezik, hogy miket fognak csinálni a szálláshelyen, amiről eddig képeket képeket kaptak ajándékba. Régóta létezik ez, sőt, felnőttek között már az is előfordul, hogy nem élményt ajándékoznak, hanem egy alapítványt támogatnak bizonyos összeggel, ők maguk pedig megesznek együtt egy vacsorát. Én imádom ezt. Nagyon megvisel a karácsony előtti időszak, a görcsölés, a stressz, amit az vált ki az emberekből, hogy minden szerettének a legjobbat KELL beszereznie. Régen sokszor nézegettem a házban a karácsonyra kapott játékokat, minden sarokban volt valami kis apróság, annyira gyorsan elillant az egész, hogy nem is esett jól maga az adás. Jelenleg tényleg mindenünk megvan, nem abban van hiány. Hiány inkább ott van, amikor kéne mégegy kéz vagy egy plusz ember a társasjátékhoz. Ez pedig nem kerül pénzbe és nem adjuk ajándékba. Ezt egész évben megtehetjük, ebben a pár napban pedig nagyon nehéz ezt az egészet nyugalomban kivitelezni. Én minden évben megfogadom, hogy nyugodt maradok, de aztán a végén a napi alap bevásárlás is olyan szinten ellehetetlenedik, hogy kardomba dőlök.

2015-ben két redesign fát is készítettünk a gyerekekkel.

Próbálkoztunk már redesign karácsonyfával, mindig van ötlet, amivel kicsit közelítjük a gyerekeket egy másik szemlélethez, itt írtam is róla, de ez nem mindig sikerül( a deszkákból készült fára pl kategorikusan kijelentették hogy SOHA TÖBBET, és ezt most egy időre jegeltük).Szóval idén megint bepróbálkoztunk valamivel. A rokonok kicsit meglepődtek és nem is fogadták rögtön jól ezt az elképzelést, de nekem személy szerint nagyon fontos volt, hogy ne jöjjön hozzánk egy 92. lego, vagy valami kütyü, aminek a szabályozásával csak a bajunk lesz. Élmény ajándék volt és működött, nagyon izgultam, de a gyerekek cukik és fogékonyak arra, ami igazán jó nekik.Jövőre nem tudom mi lesz, de tetszik ez az irány, legyen szép nektek ez az utolsó pár idei nap, a következő Karácsonyt csináljuk még jobban!!