Nincs itt semmi látnivaló!(De.)

Ennek a székesfehérvári háznak az alaprajza totál bezsongatott pár napja, nektek is mutatom, biztos akad köztetek egy-két alaprajz fanatikus..

7 fős családnak épül a ház

Valószínűleg az, hogy kiderült, még változtathatunk a falakon és a kiállásokon, valamint hogy a tulaj is jelezte, valami nincs rendben, együttesen okozott nálam egy olyan hőbörgős rohamot.

Alapvetően elég nagy rálátásom van a nagycsaládos életre, mivel 3 fiam van, tudom amit tudok. Amikor ennyi ember terelődik össze egy otthonban, az egy jópár évig így fest:

Anya/Apa: a konyhában kínlódik(csodálatos ételt főz a családjának) gyerekek: össze-vissza rohangálnak ugyanabban a helyiségben, ordítva, néha egy-egy gáncsolás, illegális labda dobás, legóra lépés stb. Mi ezt megfejeltük két kutyával, mert így sosem fogy el az izgalom, termelődik az adrenalin ha akarjuk, ha nem.

A valóság
Három gyerek és két kutya a képen, ami nem kicsit mozog

Abban az esetben, ha ezeknek az eseményeknek bármi akadályt szab, pl: egy indokolatlan fal, vagy egyrosszul elrendezett konyha… Körülbelül 3x annyi baleset, ordítás, helyreállításból fakadó időhúzás.

Rendre érkeznek tőletek hasonló alaprajzok, ennél pl a következő fantázia jelenik meg nekem: Egy főzni nem tudó anyuka áll a pult mögött, aki a műkörmével éppen az ételkiszállítókat pötyögi be a telefonján. Amikor a megérkezett ételt megpróbálja majd feltálalni, a pulttól két napi élelmmel vág neki az útnak, egészen az étkező asztalig, mert félő hogy közben majd éhen hal. ( a visszaúton nem tudom mi lesz) Mindeközben a gyerekek egymás mellett ülnek a nappaliban, maguk elé bámulva, néma csendben.

Szóval: ??????%????!!!%???????????!!???????@?????!!

Jelen alaprajzon anyuka még egy kamrát is kapott, ahol igazából ettől kezdve nem is nagyon tudom elképzelni, hogy mit tart.

Ez annyira sokkoló, már csak így a fejemben is, főleg hogy valakik/valaki szerint ilyen létezik, hogy rögtön fújtatni kezdek, majd nyilván keresem a megoldást.

Őszinte vagyok.

Nagyon cuki módon tudom ezt tálalni és szerencsére még nem bántottam meg vele senkit. Szerencsére ennél a háznál is határidőn belül voltunk,  gyorsan változtattunk egy-két dolgon. Nyilván ez azért is volt roppant megnyugató, mert a későbbiekben nekem kell majd ezt a házat berendezni. Bizonyos falak egyáltalán nem fognak megépülni- ezt nagyon könnyű lesz kivitelezni-más falak pedig kicsit arrébb, már sokkal élhetőbb teret képeznek. Egy szemvillanásra bevonnálak benneteket az átalakításba, íme!

Ami már biztos:

A konyha és a nappali cseréje szerintem egyértelműen indokolt,  a műkörmös nőnek se lett volna szüksége arra a kamrára. Főleg hogy a ház valódi tulajdonosának se műkörme, se vágya, hogy a gyerekektől totál elszeparálják főzés közben, merthogy Ő bizony, főzni fog. Tálalni, majd pedig leszedi az asztalt.

Az IKEA tervezőbe is betoltam a méreteket, de a végszó az ügyfélé lesz-nyilván
A kis commodore 64-es programban nagyobb mozgástérrel lehet változtatni, oda a későbbiekben az egész házat készülök bevarázsolni

Nálunk ez bevált:

Engem végtelenül megnyugtat, ha tudom, hogy főzés közben mit csinál a gyerek, és az is, mit nem. Közben beszélgetünk, ez a közös tér állandóan használatban van, hömpölyög az élet. Teljesen érthető egyébként, hogy egy 4 fős és egy 7 fős családnak is mások az igényei, de azért azt ne felejtsük el, hogy 7 főnél már  alapbeállításnak kell lennie a nagyobb tereknek, olykor mások is jönnek, az már közelít a 10 főhöz…(Kívánom mindenkinek, akinek erre szüksége van, hogy sikerüljön is nekik, tisztában vagyok vele, ez egy anyagi kérdés IS). Ennek a térrendezésnek egyébként a későbbiekben lesz egy olyan hozadéka, amit akkor élünk meg, amikor a gyerekek már nagyobbak és többet mennek el, netán kirepülnek. A szülők másodvirágzásához állati jól ki lehet használni, ekkor jön be az a rész, amikor már nem discoba járunk el, hanem keressük azokat a helyeket, ahol együtt tudunk lenni a barátainkkal, eszünk, iszunk, végre használjuk az otthont : másképpen.

Foto: Pinterest

A helyzetből végül mindenki totál lenyugodva jött ki, nincs itt semmi látnivaló, de azért csak óvatosan! És ne féljetek a kivitelezőtől, ha nem jön be amit láttok, meggondoltátok magatokat, akkor azt azonnal meg kell beszélni, hiszen egy élet munkája, pénze, mindenetek benne van egy ilyen ingatlanban, amiben aztán jó sok időt fogtok eltölteni, legyen már az a hely Nektek tökéletes!

Foto: Pinterest