Mit ad Neked a Cselling?

2020 telén ismerkedtünk meg ezzel a nagyon kedves családi vállalkozással, egy igen izgalmas megrendelésnek ígérkezett az egész. Lakáséttermük bővítése képpen, egy télikertet álmodtak maugknak, szerencsére velünk szerették volna ezt megvalósítani.

A Cselling egy már létező, működő, elvarázsolt kis hely a Balaton-felvidéken, ahol megszállni, enni és kicsit elmerülni az ott uralkodó hangulatban egyaránt nagyon jó élmény. A férj, Moreno Contin, egy olasz származású mesterszakács, aki, idézem a honlapjukról ,, Olaszország, Brazilia, Tajvan, Budapest híres, és Michelin csillagos éttermeinek konyháján sajátította el a konyhaművészet csínját-bínját. ” Felesége Klári, aki valamilyen oknál fogva a vendéglátást eszméletlen természetességgel űzi, vezetve ezt a vendégházat annak minden feladatával. Ők ketten itt, a Káli medencében állapodtak meg, alapítottak családot.

Naívan azt gondoltam, ohh, ez biztos egy régi kép, NA HÁT KÉPZELJÉTEK, NEM!!

Időben voltunk, tavasszal már felvették velem a kapcsolatot a nyári munka miatt

A tervezést már jóval az építkezés előtt megkezdtük, fontos volt, hogy mire megérkeznek az üveg falak, már minden le legyen fixálva, mert onnatól kezdve élnek a majd a foglalások is. Nagyon élveztem a közös munkát, együtt izgultunk a különböző részfolyamatok között, jó volt látni, ahogy a látványterv életre kel és szépen illeszkedik a meglévő épülethez.

Maga a vendégház igen különleges enteriőrrel rendelkezik, a több mint 100 éves házban rengeteg festmény, porcelán, antik bútorok adják a különböző lakosztályok hangulatát. Mindeközben nyilván érezhetően végigsöpör az egészen egyfajta lazaság, amitől otthonosan mozgunk benne. Fontos volt, hogy ez pontosan így működjön majd az új térben is.

Moreno gyakran készít főzős videókat, amiket aztán persze feliratozva osztanak meg, bárki elkészítheti az aktuálisan bemutatott receptet

Ami elsőre feltűnt:

Ez a hely számomre extrán perszonalizált, mert a vezetését két fiatal, nagyon céltudatos, kedves ember viszi, tele álmokkal és eszméletlen energiával, ezek mind mind fontosak, amikor az ember szállást keres, vagy éppen egy különlegeset szeretne enni.

Három lakosztályukból az egyik
A benti fogadótér, ami egyben az udvarház fedett étterme is

A burkolat volt az egyetlen, amivel erősen tudtam hatni a tervezett üvegfalú térre, egy egyszerű járólap kicsit unalmassá tette volna a dolgot. Mázlim volt, mert Kláriék egyetértettek, bevállaták a mintákat.Valamennyi megmaradt az eredeti burkolatból is, annak a színe is jelen volt és számított, keretbe foglalta ezt a színes mintázatot.

A Cselling kulcsszavai nekem: kedves, natúr, bohó, befogadó, váratlan, családias.

Éppen ezért minden újabb tér kialakításának meg kellett felenie ezeknek a kritériumoknak, legalábbis nekem ez volt a célom.

Honnan jöttek a bútorok?

A berendezés 50%-át az ő bútoraikból oldottuk meg, amiket korábban felújítottak, szerettek, stílusban pont otthon voltak már. A hiányzó darabokat vadásztam le szerencsésen Szada vonzáskörzetéből. Egy új lelőhelyet is találtam, Iszaszegen egy eszméletlen ószeres pasi él, akitől nagyon jó áron lehet, szép dolgokat venni. A régi festék eltávolítása, szerkezeti javítások, festések történtek. Az oda szánt függesztéket átkentük, átkábeleztük, a gerendákhoz igazítottuk. Végül a kábelvezetőket is mi gyártottuk le, fából.

Ez az asztal például eredetileg egy ágy volt

Egy nagyobb és egy kisebb lóca is érkezett tőlük, azokat is kicsit feltuningoltuk, egységesítettük.

Természetesen megint vittem növényeket , az oda illő élő berendezés szépen megtalálta a helyét, igyekeztem könnyen kezelhetőeket vinni.

Végül persze elvittem a családot is, muszáj volt ennünk egyet ott, eszméletlen jó volt. Pont azt kaptam, amire számítottam. Jómagam irtózom a vonalas, feszengős helyektől, de valamiért az van, hogy sokszor az igazán különleges ételekhez kapunk egy olyan helyet is, ahol valahogy nem tudjuk elengedni magunkat. A Csellingben nekem pont ez a legnagyobb élmény, minőségi olasz konyha, laza, ízléses környezet: imádom!

Az üvegpalota első eseménye egy borvacsora volt, ez az egyik kedvenc hangulatképem onnan

És hogy mit adott Nekem a Cselling?

Egy olyan megrendelést, ami új volt, izgalmas, kihívást jelentett a távolság, de közben mégis képben voltam. Rugalmas és nyitott megrendelőket, egy új élményt, ahova még visszamennék…nagyon köszönöm!

Látogassatok el hozzájuk, ha tehetitek!

cselling.hu

Beszerezőhelyek:

Antik kuckó Gödöllő

Pálmaház kertészet

Ószeres, Isaszeg

Tilka

Lampak.hu

Lagúna veszprém