Színek

Eszter, otthonuk felújítása után, most a tanácsadói tevékenysége miatt keresett meg engem. Költözik a színtanácsadás, ennek kellett teret adni ebben a 7.-kerületi lakásban. A koncepció egyik legfontosabb eleme az volt, hogy ne legyen színes a tér. Ez azért volt fontos, mert azokat Ő szerette volna előhúzni az ott megjelenőknek, kendők formájában, kizárólagosan.

foto Séllei Lilla

Mik voltak az elvárások?

Semmilyen szemet másfelé vonzó, uralkodó szín nem kerülhetett be, így maradt nekem a fekete, a fehér, kevés natúrral keverve. Mivel ez már a második közös munkánk, sokkal könnyebbnek éreztem, Ő pedig kicsit nagyobb szabadságot adott, mert megbízott bennem. Ez egy nagyon fontos dolog, szerintem ne bízzatok meg valakit ilyesfajta munkával,ha nem tudtok benne maximálisan megbízni és folyton aggódtok, hogy majd elrontja. A referencia munkák alapján 100%-ig tudnotok kell róla, hogy képes a vállalt munkát elvégezni, különben nagyon döcögős és érthetetlen lesz ez az egész folymat, maga a tervező is vissza van fogva, végül lehet, hogy egészen kontraproduktívvá válik a dolog, ergo nem kapod meg azt, amiért Őt választottad.

Át kellett gondolni, hogy az adott tevékenységekhez milyen térre van szükség, hogyan lehet ezeket jól beosztani. Jelen esetben: iroda, megbeszélések, interjúk, színtanácsadás, slow talk est, szép és homogén környezet, fenntartható berendezés, mivel ezt a vonalat viszi az egész business és én magam is.

a projekt végére minden fellelt bútrot eladtunk, vagy felhasználtunk

A hatalmas fehér falak mindig kihívást jelentenek, mert igen, dekoráljunk, de a dekoráció nem jelentheti csupán azt, hogy képek lógnak és készen is van. Ebben az esetben, az irodai részt, szerettem volna kissé szeparálni a többitől. Eszter egy „láthatatalan” kockában ül, ez az Ő személyes tere, ezt jelképezi ez a sarok. Nem elutasító, nyugodtan beléphet bárki, de a szemünknek mégis megmutatja, hogy ez egy elkülönített tér, anélkül, hogy zsúfolnánk bármilyen térelválasztóval, vagy egy paravánnal.

foto Séllei Lilla
foto Séllei Lilla
foto Séllei Lilla

Miből állt össze az egész?

Jöttek bútorok az előző helyről, valamint az itt találhatóakból is maradt egy nagyobb szekrény. Sikerült nagyon jó áron beszereznünk székeket, a Möbelkunstban akadtam rá erre a csapatra, 4000Ft-os darabáron. Kicsit nyúltunk csak hozzájuk, egységesítettük rajtuk a lakkot, egyet az irodai részhez igazítottunk. A kissé kopottas stílusukat szándékosan őriztük meg, mert így állt helyre az új, tiszta/ régi viseletes-egyensúly, ezt én személy szerint minden tervezésembe igyekszem belevinni.

Azokkal az enteriőr fotókkal, amiken nem látok ilyet, nem tudok azonosulni, természetesen elfogadom hogy létezik és ha valaki kifejezetten ezt kéri, tiszteletben tartom. (aztán néha bepróbálokozom, hogy nem kéne-e lazítani kicsit ezen a felálláson????)

Néhány korábbi bútort beépítve alakult ki a végleges verzió, a fölösleges darabokat pedig eladtam. A grafikákat one-liner tecnikával álmodtam meg, Séllei Lillát kértem meg, mert eszméletlen jól rajzol és tudtam, hogy még élvezni is fogja a dolgot. Eszter végül kért feliratokat is, amik a munkájához köthetőek, így lett ez a kombó mindkét fal dekorja, én imádom őket!

A one-liner grafikákat Séllei Lilla készítette, aki egyébként táska tervező és fotográfus, de mostanában csak svájci bicskának hívom
foto Séllei Lilla

Szokásomhoz híven, maradt egy olyan hely, ahová az utolsó pillanatban találtam meg ezt a sideboardot, ami színben tökéletes volt a többi fa berendezéshez, ezért csak egyszerűen betettük oda és működött. Lemezgarázsunk egyik elfelejtett kincse, eszméletlen, mik rejtőznek nálunk itthon, egy igazi kis használt bútor gyűjtemény.

foto Séllei Lilla

Egyedül a lámpa és kerek asztal jött dobozban, minden más használtan került be.

foto Séllei Lilla
foto Séllei Lilla

Nekem ez a projekt most maximális jó érzés és elégedettség, mert szinte semmiben nem kellett megalkudni és a megrendelő is elégedett. Mikor először látta, vártam a reakciót…első blikkre meglepett:

,, …nem lepődtem meg, minden olyan, mint a látványterven!”- mondta Eszter. Később rájöttem, hogy igen, ez a lényege a dolognak, nem érhet meglepetés a kivitelezés stádiumában sem, hiszen tudod, hogy mire számíts, minden rendben van így!

foto Séllei Lilla
Eszter nagyon otthonosan mozog az új helyen, bármilyen képet lőtt Lilla, szép volt! foto Séllei Lilla

Remélem, sokan ellátogattok majd ide, más-más okból, de végül ugyanazzal a jó érzéssel távozva, amit ez az egész szolgáltatás és a környezet tud hozzátenni!

Beszerzőhelyek

  • Antik kuckó Gödöllő
  • Jysk
  • IKEA
  • LOM design raktár (Szada)
  • Möbelkunst