Kicsi szép

A kis konyhák előszeretettel találnak meg, amit nagyon élvezek, mert trükkös és látványos megoldásokra van szükség, természetesen megint elmondom, hogy igyekszem mindezt költséghatékonyan kivitelezni.

Kriszti egy két éve szépítgeti saját otthonát, most jött el az idő a konyha felújítására, nagyon jó hangulata volt egyébként a lakásnak, látszott hogy szeret ott élni:

Számos stílust megnéztünk, nehezen döntött, de végül a választott Farrow&Ball szín megadta a kezdő lökést, onnan már könnyen ment tovább a dolog.

F&B Railings 31 /// fotó: Séllei Lilla

A tetőgerenda alá szorult mikrót is beépítettük végül, így sokkal könnyebb rendet tartani, tárhely is akad bőven, ehhez a beépítéshez leginkább Én ragaszkodtam, mert biztos voltam benne hogy ez jól fog mutatni, ettől még egységesebb lesz az egész.

A régi konyhának egyes elemeit a korpuszban fel tudtuk használni, egy-két ikea hack után már volt hely a szemetesnek és az evőeszközöknek is.

Annak ellenére, hogy ez a stílus kissé komolyabb, a dekorral jól lehetett lazítani, a lámpa és a képek, a virág, kicsit őrültté tette ezt az egészet, így már nekem sokkal inkább illett Krisztihez, akit a munka során többször is bátorítani kellett, pedig jó ízlése van, egyszerűen csak félt, hogy valami olyanba megy bele, amit aztán hamar megun.

A korpuszok rétegelt lemezből készültek

Emlékszem, a beszerelés napján nem is volt otthon, éjjel ért haza, akkor fogadta Őt az új konyhája, rögtön üzent is, nagyon örültem hogy ennyire tetszik neki.

fotó: Séllei Lilla

A csap vitte a pálmát ennél a munkánál. Hónapok óta készen állt a konyha, de nem tudtuk fotózni, mivel az IKEA sajnos nem sok beszállítójával bajba került a járvány miatt. Rengeteg áru nem érkezett meg március óta, itt ez egy elég sarkallatos pontja volt a dolognak. Nem szerettem volna emiatt egy másik, ám sokkal drágább verziót választani és a rendeléshez sem volt merszem, mert ez most nem az az időszak, amikor lazán rendelsz valamit és tudod hogy itt lesz hamarosan. Végül Kriszti ismerőse vásárolta meg Ausztriában, postázta, nem volt még ilyen kacifántos ügymenetem.

fotó: Séllei Lilla

Valamiért sokan félnek növényt vásárolni maguknak, nincs meg a bátorság hozzá, bonyolultnak tűnik a gondozásuk. Szerencsére egész jó a statisztikám, ahová eddig növényt vittem, ott nem hogy életben maradtak, de még gyarapodtak is, nagyon nagy öröm ez, mert szerintem velük határozottan jobb, szebb, kellemesebb a tér. Néha pedig az egész napot fel tuja dobni egy-egy példány, amikor váratlanul virágzik, vagy új hajtást hoz, egy apró örömforrás is egyben.

Kriszti ragszkodott hozzá, hogy szerepelhessen a fotókon,ami külön öröm volt számomra, mert így még inkább úgy éreztem, elégedett, köszönöm a bizalmat, jó volt együtt dolgozni!

fotó: Séllei Lilla