Színek és minták, az otthonod fűszerei.

Körülbelül két éve döntöttem úgy, hogy kipróbálok egy sötétebb falszínt, természetesen szürkét, itthon azért elfutott a szürke rendesen és divat vagy sem, szeretem. Senki nem támogatta ezt a dolgot, a rokonok és a barátok felváltva tették rá a megjegyzést, mert Ők egyáltalán nem szeretik a sötétet, pláne nem ekkora felületen. Engem egy pillanatra sem akasztott meg az, hogy rajtam kívül senkinek nem tetszett. Kifejezetten élveztem hogy annyira más, arról nem is beszélve, hogy bármit elé helyezel egy ilyen falszínnek, szinte kiugrik onnan, olyan erős kiemelést kap, amitől minden alkalommal valamiféle installációban vagy festményben találod magadat, valahányszor oda nézel egy-egy váza virágra, vagy képre.

Rengeteg olyan filmet láttam mostanában, na jó, el se tudtam volna futni előlük, ahol az 50-es évek berendezése volt a feladat, hangsúlyos tapéta mindenek felett, na a tapéta az valami elképesztő mintákat produkált abban az időben. Szeretjük, persze, de nem használjuk. Az már azért nem fér bele nálunk, itthon. De azért mégis találtam magamnak valakit aki elég bevállalós volt ahhoz, hogy a kész házát nem kevés tapétával és egyéb falszín váltással kreálta újjá. Krivarics Ditta, az https://otthonkommando.hu/ megalkotója, hasonlóan rákattant erre a stílusra, én ezt itthon még igen kevés helyen láttam, nem jellemző (sajnos). És bár Ő inkább a korábbi időszakból származó szecessziós stílujegyeket hordozó tapétákat választotta, a hatás így sem maradt el, karakteres és egyedi dolog született.

A tapéta és a terítő két teljesen különböző minta, mégesem vesztek össze, nagyon jó a hangulata.
A hálószobában például csak a fal kapott egy sötétebb színt, kiemelve ezzel minden mást.

Az 50-es 60- as évek erős színei és a karakteres minták egy az egyben vissza kúsztak/kúsznának, jöttek velük a cseh Tátra bútorok és a politúr felületek. Nyilván nem érdemes, beengedve ezt, kisöpörni minden eddigi stílusjegyet, de Ditta házához hasonlóan, jó kicsit elegyíteni, frissíteni a jelenlegi berendezést.

Néhány tapéta abból az időből, tényleg elképesztően néznek ki:

Mit gondoltok?

Bevállalnátok?

Hát ha igen, akkor keressetek, iszonyatosan élveznék egy ilyen stílusban készült felújítást!