Konyha felújítás 200.000 Ft alatt!!!

Több ritmusban haladt ez a konyha projekt, egy kisebb helyiséget kellett először árendezni, majd a „maradós”dolgokat összehangolni, kiegészítőkkel feldobni.

A régi tálalók már évek óta szolgálják fel magukat nekünk, sokuknak csak a felső részére volt szükség, de volt, hogy az alsó része vált komóddá, fő látványossággá. Jelen konyhában az étkezést szerettem volna kevesebb bútorral megoldani.

      Végül egy kisebb asztal vásárlása helyett döntöttem úgy, hogy belevágunk az Öreglányba. Az asztalos nem örült, de azért annyi bizalma már volt bennem, hogy tudta, jó lesz ez.

Sajnos a lábakat is vágtuk, mert különben nagyon magas maradt volna, de így már tényleg készen állt egy reggeliző asztal, ami egyben tároló is. 

A régi rész maradványát egy lemezzel eltüntettük, nem maradtak meg ezek a kazettták.

Az eredeti üvegét nem kapta vissza, de nem is igazán használható, valamint az átlátszó vagy nyitott tárolási módok sajnos mindig rendetlenséget mutatnak, ezért további fa felületet kapva került bele egy fiók is, ami egyébként rengeteg mindent elnyel.

A székek az  Antik kuckóból jöttek : https://www.facebook.com/groups/1387297964650790/ 

pont ilyesmit kerestem, általában nagy a választék náluk, akár garnitúrában is.

A felső rész a túloldalra került, a régi helyére, de így legalább végig vonult ez a stílus, kellett ez a pimasz mély bordó szín a gombokon, a hokedlik ülőrészén és a kiegészítőkön.

A pult alatti ajtók lettek még kidobva, helyükre szintén fából készültek az újak, szerintem ez is sokat melegített az egész összképen. 

        Összességében  minimális beruházással sikerült egy teljesen más külsőt adni a konyhának, és ami szerintem nem elhanyagolható szempont: kiadásban nem értük el a 200.000.Ft-ot.

  Az évek során szinte minden tipusú és korú bútort alakítottunk már, enteriőr tervezésben is kipróbálhattam magamat számos stíluson belül. Ezeknek köszönhetően fogalmazódott meg bennem, hogy a jövőben nagyon szeretnék ehhez hasonló munkákat, amik vegyesen kínálnak számomra tervezést, gazdaságos és érdekes ötleteket, miközben Ti megalkotjátok Velünk azt, amire már régóta vágytatok.

Még több előtte- utána kép a fb-oldalon: