Ellentétek

Nyilván ez egy olyan megállapítás lesz a részemről, amit a VILÁG már nagyon régen felfedezett, sőt, szakmán belül egy lerágott csont és hagyjuk már az egészet. Inkább azoknak írom akik nem tudják vagy nem hiszik, vagy nem érzik.Rengeteg otthonban fordultam meg a közelmúltban, ez a probléma szinte mindenhol megvolt, de megbeszéltük,változtattunk és működött. Megelégszünk a Pinteresten látott gyönyörű látvánnyal és nagyon – nagyon tudunk vágyakozni, miközben két mozdulattal-vagy hárommal- mi magunk is megteremthetjük ezt a kontraszt által létrejött harmóniát.(Ez a mondat engem is meglepett). Első körben a színek erős kontrasztjáról sztoriznék, itt van nekünk, nálunk, az egyik megrendelés kapcsán megálmodott és róla elnevezett Guary-féle szürke barna. Szürke volt az alap kérés, amit végül össze tudtunk rakni egy olyan barnával, ami pác, ami élő felületet ad, láttatja a fa erezetét.

 

 

Itt találkozik jól láthatóan az élő és az élettelen, nagyon jók együtt. Ez a formáció annyira bevált, hogy a munka közben éppen arra járó gyanútlan ügyfél abban a percben szeretett bele és akarta. Így került be fürdőszobába, hálószobába, de még a saját otthonomba is!

 

 

                                                   

Ugynanez a helyzet a berendezéssel-komolyan mondom, aki ezzel foglalkozik, az csak simán zárja be, mert neki ez egy homlokra csapás lesz- nagyon fontos a kontraszt. Értem ezalatt azt, hogy van bennünk egy igény a tisztaságra, a rendre, megvan a színvilág is, tehát tök egyszerűnek tűnik a dolog. De ezeket a szép, egyszerű, tiszta dolgokat megvásárolva egy hihetetlen steril közeget lehet teremteni, ami kicsit merev, kicsit megközelíthetetlen. Nekem. Muszáj, kell valami ami natúr, ami már-már mocskos hatást kelt, ami egyáltalán nem illik oda, de ettől teszi egésszé a dolgot. Fa, fém, kő, bármi, ami egy totális ellentétet jelképez. Lehet mondani erre, hogy nade ez is egy stílus. Lehet. De hogy ez ennyire vonzza az embert és működik, az vitathatatlan. Természetesen ennek az egésznek az ellentéte, amikor mindenből a koros, patinás, a loft, a kicsit kopott van, amitől hirtelen érzehetjük úgy, hogy itt aztán tuti elkapunk valamit ha le merünk ülni. Tehát nem működik, egyik sem.

Néhány kép a Pinterestről, amik szintén ezt igazolják számomra:

                      

 

 

 

               

 

Ez az „ellentétek vonzzák egymást”-dolog nekem úgy tűnik, míg az embereknél egyáltalán nem működik, addig bizonyos bútoroknál, színeknél nagyon is. Próbáljátok ki!