Mit csinálunk most?

Az elmúlt időszakban kialakult nálunk egy teljesen új irány, egészen mást csinálunk most, mint amit eleinte elképzeltünk. Korábban a saját ízlésünkre készültek a bútorok, amiket több fórumon bemutatva árultunk, egy-egy üzletben is megjelentek a munkáink. Mostanában a menet a következő: enteriőr tervezésre van szükség, kisebb átrendezésre, esetleg költözés közben kerestek meg,  az új berenedezés kitalálására.

Fontos szempont, hogy senki nem szeretne megválni valamennyi holmijától és a nulláról kezdeni, tehát a meglévőkhöz igazodva gondolkodom, merthogy ezeket én találom ki. A már régóta szívhez nőtt tárgy valahogy azért át tud alakulni, valahogy mégis lesz helye. Átalakítás, átfestés vagy helyváltoztatatás. Rengeteg jó alapanyagnak való holmi halmozódott fel nálunk, így amikor öteleteitek vannak, könnyen találok arra alkalmas bútort, de persze az is előfordul, hogy nincs.

Ilyenkor a következő lépés a kutatás, az ismert eladós oldalak mellett újabban a különböző facebook csoportok számomra a leghasznosabbak, nagyon jó áron árulnak használt dolgokat, így a felújítás költségével együtt még mindíg megfizethető, hogy egy egyedi, kicsit a tulajdonos ízlésének megfelelő dolog kerüljön haza. Az asztalos munkákat és a színkeverést továbbra is Peti csinálja, a kivitelezést ketten oldjuk meg.

Ezekeből a munkákból mutatok most meg párat, így valahogy érthetőbb, mi a folyamat maga.

          

 

 

                                      

Egy 7 székes étkező garnitúra, különböző stílusú székekkel, amiket a jófogáson találtam, a család IKEA asztala lett hozzájuk festve, így néztek ki munka közben, majd pedig az otthonukba kerülve, nekem nagy öröm volt látni.

  

Szintén ebben térben volt kérés egy hasonló színvilágú konyhai szekrény, adott helyre, egy konyha kredenenc felsőjéből csináltuk meg.

 

 

 

A szürke festés nem állt meg, a gyerekeknek is nálunk készült a szekrénye, eddig még csak a saját fiaimnak készítettem figurális díszítésű dolgokat, ez egy vicces megrendelés volt. Egy nagyobb art deco szekrényünkből készült ruhás szekrényt csináltunk, önmaga stílusának ellent mondott, de a gyerekek szobájába tökéletesen passzolt, funkcionálisan is jó választás volt.

                                      

                                            

 

Egész másik munka, Eszter az édesanyja lakását szerette volna otthonosabbá tenni, egy új építésű lakásról volt szó, ahová beköltözött vele valamennyi régi holmija is. Ezeket próbáltuk kicsit frsisíteni, és bár a lakás nem volt túl kicsi, de méretei miatt figyelni kellett a tér hasznos kihasználásra. A nappali garnitúrájának kárpitja alaposan megdolgoztatott, nem tudtam vele megbarátkozni. Végül jött az ötlet, hogy mivel az egész lakás központja egyetlen nagy tér, becsempészhetnénk ezt a színt a berendezés más területeibe, így egységesebb lesz, és Eszter anyukájának sem kell megválnia ettől a garnitúrájától.

 

Ezt a színt kevertük ki a Thonet székekre, amiket az új étekzőbe festettem le.

 

 

 

 

 

                                  

A garnitúra feletti falat is ezzel a színnel vittük tovább, egy ablak intstalláció volt a terv, egy régi láda tetejéből készült, de végül a függönyt mégsem tették föl, bár elkészült, de szerintem szép így. A terv az, hogy az aktuális ünnepeket jelezve  díszítik majd ezt a „képet”.

                                                     

Szerettem volna valami olyat csinálni, amit más nem, végül ez így is alakult, ez nem csupán enteriőr tervezés, vagy asztalos munka, vagy redesign, minden együtt történik, a megálmodói pedig kicsit ti is vagytok, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy ami tőlünk elmegy, adja azt a hangulatot, azt a funkciót és azt a kis pluszt az otthonotokba, ami miatt minket választottatok!

Nagyon köszönjük!