A villa lakó

Egy nagyon reménytelennek tűnő fésülködő asztal érkezett hozzánk, az igazság az, hogy eleinte nem is  vállaltuk a felújítását. Később aztán kiderült, hogy a tulajdonosnak sokkal erősebb a kötődése hozzá, mint hogy a tükröt vihesse csak magával, a többi pedig a mi kazánunkban végezze.

Az alsó része

 

Egy osztrák villába szánták,  polgári stílusban szerették volna megőrizni maguknak a tulajdonosok.

Megkezdődött a rengeteg szú-járat eltűntetése, a szerkezetét is teljesen át kellett alakítani . Erre a kis fanyűvők miatt volt szükség, az ajtókat rendesen megették. Peti darabokra, inkább atomokra szedte szét, aztán a fakittezés után egy másik barnát kevertünk a végeredményhez.

                

Szörnyen reménytelennek tud tűnni egy ilyen lukas és darabokra szedett bútor, de úgy érzem, már nem nagyon ijedünk meg, a végeredmény mindig kárpótol.

Kérdezte is egy megrendelőnk a minap, használunk-e szúölőt, nem félünk-e a bútoroktól, amikben szú van?

Elég hatékonynak bizonyult a bio szúölőnk, bizonyos esetekben elkerülhetetlen ez a procedúra, de szerintem ezt hívják igazán mentésnek.

 

                         

Az apróbb részletei megőrizték az 50-es éveket, a fogantyúk és a tükröt tartó csavar is az eredeti maradt.

A tükröt cserélni kellett, elég gyorsan levágták ezt a cirádás formát, így jó darabig nem kell majd aggódni a foncsor sérülés miatt-a következő 50-100 évben biztosan nem:)

                

Sajnos nem tudott annyira világos lenni, amennyire ezt a megrendelők kérték, leginkább a javítások és az eredeti színe miatt. Dió volt a kérés, de a végeredmény így is szép és alkalmazkodik majd leendő otthonához.

Az alsó szekrények eltűnésével egy kicsit szellősebb,  kecsesebb is lett.