Ha majd megérnek rá

Úgy érzem, valamilyen szinten elindultunk ebbe az irányba, van, aki műfenyőt vesz a Föld és a pénztárcája megkímélése érdekében, mások földlabdás fát választanak, az is jó megoldás, leszámítva a karácsony utáni -hová is ültessük???-című játékot. Utána jönnek a közeli barátok, hátha nekik jól jönne egy új fa, de sok helyen vissza is vásárolják őket. Hihetetlen hangulata tud lenni egy hatalmas, illatos, megfelelően feldíszített, szépen kivilágított fenyőnek(ezüstben gondolkodom mindig). 

    Emlékszem, régebben még élt nálunk a legenda, miszerint egy angyal hozza a fát, feldíszítve, meglepve ezzel mindenkit, álltunk ott mind mint a Kippkopp karácsonyában, az utolsó oldalak egyikén. Aztán, ahogy nőttek a gyerekek , elfáradtunk, valamint egyre nehezebb volt megoldani a bejuttatást, így megbeszéltük velük, jó buli lenne, ha mi díszítenénk a fát, megkönnyítve ezzel az angyalok munkáját.

Tavaly karácsonykor kívántam meg először ezt a fajta fát, egy más szemlélet, nem a hagyományos, jól megszokott.Sajnos a fiúk akkor egyértelműen leszavazták, próbáltam érvelni, de aztán nem volt mit tenni, jött a kis  zöld fenyőnk, ami aztán szokás szerint rázta a szoknyáját, majd végül januárban az ablakon át távozott egy kisebb repüléssel.

Idén mindenképpen szerettem volna készíteni egy fát, a Fészek házban pedig biztos volt, hogy lesz helye is, dekorációnak se rossz, de ott, a mi fánk, megvásárolható. Hétvégén fogtunk neki, segítségem is volt hozzá, a díszítésnél akadtam el egy kicsit, de aztán még késő éjjel eszembe jutottak a csillárról leszakadt kis kövek is, amik úgy érzem, soha nem lesznek már a helyükön. Szóval gombok, faágból levágott karikák(festve), valamint 2db elemes égősor, amivel nem sok gond van, így nem kell konnektort keresgélni.

 

 

DSC08879                                          DSC08877

 

 

 

 

DSC08895

 

 

 

 

 

DSC08918

Két fa is készült, a másiknál végre szerencsénk volt, a fiúk beleszerettek és megegyeztünk.Idén egy redesign karácsonyfánál ünnepelünk, amit meg is mutatok majd, hátha kedvet kaptok a következő évre.

A Pinteresten is akad azért egy-két jó falat, kartonból, fotókból, bármiből, nekem ezek is tetszettek:

Pinter02                 Pinter 03                    Pinter01

 

Van valami nagyon jó abban, hogy ezen az ünnepen, nem csak eszünk, rohanunk, vasalt inget húzunk és utazunk mindenfelé, hanem készítünk valamit együtt, örülünk neki, aztán napokig élvezzük a jelenlétét, nem törődve az eddig jól bevált szokásokkal és elvárásokkal. Jó ezt fiatalon megtanulni és megélni az év valamennyi ünnepén:))