A gyűjtemény

Persze gyerekkorában az ember gyűjt mindenfélét, nekem is volt sok rettentően fontos és hatalmas gyűjteményem. Mára már semmi nem maradt belőlük, de mostanra megvan az a szenvedély, ami talán már kitart életem végéig.
   Egy ideig csak hébe- hóba érkezetek régi játékok, fából, na az volt az igazi, a fából készült állatok mindig maradtak és örültem ha a gyerekek azokkal játszottak.

 

         

Egy idő után külön kerestem a lehetőséget, tudjanak olyan játékokkal játszani, amiknek van története, jó energiájuk van, nem a plázák kivilágított polcairól valók, nagyon ritkán készülnek műanyagból.

 

A lényeg: a nagyon régi, kisebb gyerekjátékokat gyűjtögetem, lemezjátékok, figurák, bármi, amin megakad a szemem mert nyomot hagyott rajta az idő.

 

                                                          DSC07900

 

 

Lassan elkülönítettem a gyerekeimtől, nem engedtem, hogy pusztító kezek közé kerüljenek, ez valamelyest sikerült is. Tavaly nyáron egy karton dobozt kaptam, amire csak ennyi volt írva:”GICCSEK”.Költözésből hozta el nekem egy barátnőm, na erről az eszébe jutottam rögtön.Olyan csemegék voltak benne, el sem hittem…
Időközben divattá váltak a retro játékok, az ember az adott helytől függően tudja  őket megvenni, egy falusi piacon 120Ft, de egy belvárosi antikvitásban akár több ezer forintot is elkérnek egy-egy darabért. Én kizárólag eszmei értéket látok bennük, egyszeriek.

                                                            DSC07910

   Így volt ez a lemezből készült körhintával  is, amit kb 2éve láttam a vaterán, felhúzható volt, zenélt, 2500Ft-ért vesztegették, nem vettem meg. Na azóta bánom és még mindig gondolok rá.(hű de ciki).

Persze egyet azért kaptam, sóskúti rokonainktól érkezett, fából van és zenél is, nagyon szeretem és néha a fiúk felhúzzák, na az aztán a hangulat….nem mintha nem legóznának vagy lőnének egy jót a Nerf-fegyverrel is./RÉMES/

                                                               

 

                                                          Megfogadtam, hogy nem leszek a gyűjtögető öreg néni, akinek porolgatnia kell a kacatjait, de azért két porcelán őzike csak becsúszott így is. Nekem ez most már így jó, ha a polcon ül valami 100 éves medve, besüt a nap, jó rénézni.

És Ti? Gyűjtögettek valamit?

APROPÓ: porolgatás, megelőzésnek nem lenne jó esetleg egy vitrin??!!!???!(Na jó ez már tényleg a vég).